Neuvokas kirje tuli kaukaa muorin avuksi. Hyvä että tuo viisas Maca oivalsi miten toimia niin että huolet poistuisivat ja kaikki kääntyisi parhaaksi.Muori kääri siniruutuisen talvihuivin päähänsä, pani huovikkaat jalkaan, lapaset käteen ja lähti paperirulla kainalossa helmojaan nostellen tarpomaan suorinta polkua metsäaukiolle. Siellä hän kätki toivekirjeen ruosteiseen peltipurkkiin, sulki kannen huolellisesti ja laittoi purkin takaisin  tutun männynkannon koloon. Jätti muutamia talviomenia lahjaksi metsän väelle. Mieli iloista odotusta täynnä hän palasi tuttua jouluvirttä hyräillen kotimökille

Ja eikös mitä! Kylän väkeä tuli seuraavana aamuna roppakaupalla auttamaan pirtin siivouksessa ja kauraleivän leipomisessa. Ensimmäiset olivat nousseet ylös jo kello neljä aamulta.
Oli onneksi aivan uusia koivuluutia jotka oli kierretty kahdella pajunvitsalla, se oli tärkeä asia. Jos oli kolme oksaa käytetty, voisi talon henkihaltijatar saada luudasta otteen ja tehdä vaikka mitä kepposia jouluyönä. Ja piti muistaa kieltää nuorta naimatonta Maija-tyttöä kastelemasta helmojaan lattialankkuja kuuratessa, sillä sellainen tapaus enteilisi hänelle huonoa sulhasmiestä.Kartanossa oli joulusiivot jo tehty. Rouva Cornelia istui hieman pitkästyneenä ja mietiskeli josko antaisi tuon turhan räsynuken torpan muorin kasvattitytölle joululahjaksi. Orpo raukka varmaan ilahtuisi ja muori voisi autella kesällä sitten ulkotöissä.
Mutta rouva päätti vielä tuumia asiaa. Juuri nyt häntä vähän vilutti ja väsyttikin.- Torpassa oli siivouksen jälkeen koottu säästetyistä kauroista pikkulinnuille lyhde. Sitä ihaillaan tässä nyt, yhdessä jo menneiden sukupolvien kanssa. Kunpa vain tulisi ensin varpuset aterioimaan, sillä se enteilisi hyvää satoa. Jos ehtii musta lintu ensinnä niin kato on edessä taas.Mutta mitäs ihmettä? Sisarhan sieltä tulla tupsahti aidan takaa polulta juuri kun oltiin ulkosalla pöllistelemässä askareiden jälkeen! Oli Amerikan rouva niin hienona punaisessa leningissään  että muoria  oikein hävetti oma tahrainen esiliinansa. Hän pyyhkäisi kiireesti hiussuortuvat huivin alle ja lähti tervehtimään vierasta ja kantamaan hänen kapsäkkejään tuvan sulaaniin. - Onneksi oli sänky ehditty sijata puhtailla kaulituilla pitsilakanoilla, mutta kelpaakohan se vintin huone nyt varmasti sisarelle? Jos se on tottunut makaamaan uunin kyljessä siellä Amerikassa?Tuliaiskahvit pantiin heti pannuun porisemaan. Muori otti pois lakanan joka suojasi parasta tuolia aina kun ei ollut vieraita, ja istutti sisaren siihen kertomaan matkakuulumisia. Muori ja opettajan Maija-tyttö  ihmettelivät silmät suurina ja unohtivat täysin laittaa lisää puun pökkelöitä hellaan ja että olisi pitänyt hakea lisää halkoja liiteristä ennen pimeän tuloa.

Sisar kertoi ja kertoi, ja oikeastaa se oli ihan mukavaa kuultavaa sieltä suuresta Amerikasta. Siellä syötiin hedelmiä arkena! Ja sisar oli tullut mahtavan suuressa laivassa. Hui, ihan pelotti kun ajatteli niitä suuria aaltoja ja kuinka laiva pysyi meren pinnalla kun oli niin paljon ihmisiä sen sisällä? - Illalla oli hieman vaikea nukahtaa, ja muori näki unta sinisistä matkalaukuista joissa oli helmiä.